Som bäddat för mirakel

Titta på bilden ovan och föreställ dig de olika perceptionerna den kan framkalla. En del av er ser den avskalade inredningen. Några slås av den lila färgskalan. Inte jag. Mina ögon fästs ögonblickligen på de magnifika Alliumblommorna.

Annons

Det kan inte hjälpas. Dagens inlägg tar sig formen av en predikan. Jag vill att ni, kära läsare, ska ge er ut och köpa blomsterlökar. Och om ni planterar dem inom, säg två-tre månader så väntar er en härlig överraskning lagom till våren. Alternatven är många: Snödroppar, Tulpaner, Narcisser och förstås Allium. Själv ska jag sätta några Alliumlökar i en kruka på balkongen. Försiktigt skydda dem med något värmade kring krukan ifall vinterkölden blir hård. Sedan ska jag bara luta mig tillbaka och invänta vårmiraklet. Prova ni också, vettja!

Imagine the different ways to percept this picture. Some of you may focus on the clean interior. Some may look at the purple hues. Not me. What draws my attention are the magnificent Allium flowers. Todays post is kind of taking the form of a sermon. What I’m heading at here is that I want you, my dear readers, to go and buy yourselves some bulbs. If you plant it within, say, two or three months you have a great surprise waiting for you when spring arrives. The options are many: Snowdrops, Tulips, Narcissi and of course Allium… I’m going to plant some Allium bulbs in a pot and gently wrap somthing warming around the pot, if this winter gets really cold. Then I’m going to lean back and await the spring miracle. Join me, why don’t you?

Foto: Jack Thompson


 • NIna

  Härlig bild men det är inte Agapanthus utan Allium, också en lökväxt finns i ljusare och märkare lila toner. Den utblommade blomman blir det en frökapsel som är dekorativ långt in på hösten. Det enda negativa är att den luktar lite lök./Nina

 • Elisabeth – anyhow.se

  Åh du – detta tar jag som ett sånt topptips hur man närmar sig våren och hoppar över vintern, kan jag känna!!! 🙂

  http://levaleende.blogg.se

 • Emmie

  Nina: Tack snälla du för påpekandet. Misstaget är åtgärdat och själv fick jag anledning att läsa på lite mer om de båda 🙂 Trist att den luktar lök, det hade jag ingen aning om, men vacker är den!

  Elisabeth: Jag känner precis så också! Detta blir ett fint terapeutiskt projekt för mig 🙂 Vilken lökväxt skulle du helst sätta?Laddar