Små eldar överallt

När hösten närmar sig kommer längtan efter en öppen spis. Jag tvivlar på att jag skulle tända brasor särskilt ofta, men bara tanken på att dricka en kopp te framför elden känns himmelsk. Ni lyckliga ägare till öppna spisar och kakelugnar där ute, berätta: Använder ni dem? Och hur ser det perfekta brasögonblicket ut?

When the fall is getting closer I start longing for a fireplace.

Annons

I doubt I’d use it much, but imagine just having the opportunity to enjoy a cup of tea in front of a fireplace… Heaven. You lucky owners of fireplaces, please tell me: Do you use your fireplace? And how does the perfect fireplace moment look like in your opinion?

Foto: Domino, Jenny Sauer via Design*Sponge, Frank Roop & okänd källa via Apartment Therapy


 • Tove

  Balkong och öppen spis, det vore något det…

 • Josefine- http://josefineathome.blogspot.com

  Jag har tyvärr ingen öppen spis men när jag pluggade i Dalarna hyrde jag en stuga som hade en. Det var som mysigast när snön föll utanför och jag satt med en kopp te framför brasan!

 • Anna

  Ja, vi använder den ganska ofta på vintern. Som mysigast är det förstås när man kommer hem och är frusen, och kan krypa upp med en pläd framför öppna spisen.

 • Emmie

  Tove: Ja, det är guldkant det. Tar du ditt förnuft till fånga och flyttar in på vonMöller är det stor chans att du får båda delar 😉

  Josefine: Det låter ljuvligt. På vintern önskar jag att jag antingen bodde längre norrut och fick snö, eller extremt mycket längre söderut och aldrig behövde fundera över öppen-spis-abstiens.

  Anna: Mmm, plötsligt låter det lockande att komma hem och vara frusen 😉

 • Kicki

  Använder öppna spisen relativt mycket, känns lyxigt att ha i en lägenhet. Absolut härligast är det efter en kall höst- eller vinterpromenad tillsammans med te och någon man tycker om.

 • mini

  jag har en vindslägenhet med kakelugnar och ja, jag använder den på vintern. det är den skönaste värmen man får från dem, räcker med att elda i en i taget. min liten han vill grilla korv vid sin kakelugn men njaaa, jag gillar inte grillos i sovrum…mini http://www.mamamini.blogg.se

 • Emmie

  Kicki och Mini: Så mysigt det låter. Jag är grön av avund. Men korvgrillningen hade jag nog också helst avstyrt. Marshmellows kan vara en grillkompromiss 😉Laddar