Schackrutigt

Trots att jag aldrig ägnar mig åt schackspelande, är jag en hängiven förespråkare av schackrutor på golv. I mina ögon är dessa golv underbara bortom ord. I synnerhet i kök och hallar, fast i mitt fall skulle jag förmodligen inte tveka att bjuda in schackrutor lite var som helst.

Annons

Nu vet ni en av mina golvfantasier, snälla berätta för mig om era.

Although I never enjoy a game of chess, I do very much enjoy checker floors. To me they are lovely beyond words. Particularly in kithens and hallways, but in my case I could probably throw in som checkers pretty much anywhere. Now you know one of my floor fantasies, I’d love to hear about yours.

Foto: Elle Decoration, Nordlys & Bo Bedre


 • Anna – Balkongliv: www.botaniccity.com/balkongliv

  Jag vurmar med dig! 🙂 Schackrutigt är fantastiskt, även om jag tycker att det gör sig bäst på någorlunda stora ytor. Annars får jag erkänna att jag i skamfylld hemlighet tycker om heltäckningsmattor… 😮 Hade en tjock matta i mitt sovrum när jag bodde utomlands, och det var så ljuvligt att stoppa ner fötterna där när jag vaknade. Och så blev allt så tyst och dämpat. Härligt – om än inte särskilt ”comme il faut”… 😀

 • Angelique

  Jag håller helt med. Det blir svartvitt i köket nu när vi ska byta golv där. Har turkosa femtiotalsluckor så jag tror att det kan bli jättefint till. Såg även ett golv i något av inredningsprogrammen på tv där de hade svarta och gröna rutor. Väldigt snyggt faktiskt.

 • Anders

  Jag drömmer om grå och gamla, naturligt blankslitna plankor – ett sjöbodgolv som slipats lent av generationer barn med sandiga fötter.

 • Emmie

  Anna: Vilken smaskig bekännelse 😉 Jag kan inte låta bli att förfasas över allt som ligger gömt i mattluggen efter några år: Vår numera utslängda supersnuskiga ryamatta botade alla eventuella heltäckningsmatt-fantasier för min del…

  Angelique: Det låter hur fint som helst!

  Anders: Åh, som poesi i mina öron… 🙂Laddar