Rum för vardag

Av rummen i mitt hem är vardagsrummet det jag tycker mest om. Här är jag allra helst när jag är hemma. Oftast med en kopp Earl Grey inom armlängds avstånd och i gott sällskap av en tidning, bok eller med min laptop i knäet. I helgen drabbades jag plötsligt av ett stor längtan efter något mer. Rosor. Det händer inte ofta. I min blomsterbutik fann jag rosor i den vackraste rosa nyans jag sett. En dov smutsigt rosa. Om jag någon gång gifter mig blir det med all säkerhet smutsigt rosa rosor i min bukett.

Annons

The living room is the room I like the most at home. And probably the room that I spend most time in. Often with a cup of Earl Grey tea within reach and in great company of a book, an interior magazine or my lap top. Suddenly I got a sudden urge for something else. Roses. That doesn’t happen very often. I found dusty pink ones. The prettiest pink I’ve ever seen. If I ever get married I’d love carry a whole bouquet of those lovelies.

Foto: Emmie Ellman


 • Fantastiskt vackra och mystiska bilder på något sätt. Jag måste fråga vad du har för vägg färg? Färgen är superfin.

 • Rosor i all ära, men jag får dem aldrig att överleva hos mig. Jag har varit tvungen att övergå till retrotantblomman no 1, nejlika. De pallar alla tryck :).
  Det är så fint i ditt vardagsrum! Och jag kan tänka mig sämre sällskap än tekoppen, favoritinredningstidningen (puh!) och lite vårförföriska videgrenar!
  /helena

  • Emmie

   Pernilla: Åh, vilken rar kommentar! Det var otroligt nog så att väggarna redan hade den här färgen när vi flyttade in och på nästan all väggar. Lyckligtvis trivs vi mycket bra med den. Färgkoden är S1002-Y.

   Helena: Tyvärr går det lika dåligt för mig, men det valde jag att bortse från den här gången. Två ynka dagar höll de sig fina. Men som tur är är ju nejlikor också underbara. Jag skrev ett långt hyllningstal till dem för länge sedan på min gamla blogg. En blomma som förtjänar att lyftas. Och tack för snälla ord om mitt vardagsrum!

   Weronica: Tack! Jag misstänker att det kan ha ett samband med att den bilden också är den som är mest stilleben-aktig av de tre 😉

   Elvira: Tack snälla du!

 • Vackert! Min favorit är den sista bilden med vide, tofs och alla fina ljusstakar. Väl fångat!

 • Otroligt vackra rosor, hela rummet var fantastiskt fint, förstår att du trivs där.

 • Tack!Laddar