Nödvändiga onödigheter

Har vi inte alla ett antal av dem? Jag talar om de nödvändiga onödigheterna: Ett strutsägg i en glaskupa, en liten samling slipade dricksglas, fyra spanska tvålaskar, en grå gammal telefon och en förgylld spegel som jag tror en gång tillhört mina mammas farföräldrar.

Annons

Här är ett hörn i mitt hem där de nödvändiga onödigheterna fullständigt har tagit över. Men det var förstås också avsikten.

Don’t we all have them? I’m talking about the necessary unnecessities:An ostrichegg in a glass cover, a small collection of incised glasses, four Spanish soap boxes, an old grey telephone and a gilt mirror that I believe once belonged to my great grandparents. Here’s a corner in my home where the necessary unnecessities has taken over completely. But of course that was my intention.

Foto: Ellmania


 • Tove

  Strutsägg i en glaskupa, det måste du vara ganska ensam om eller…? Men så Men himla fint! Så kul för dig att ha en så stor lägenhet att du får plats med sådana här ”onödigheter”!

 • Bea

  Vilken bra idé med glaskupan! Stoppa vad som helst i en glaskupa och det blir något mystiskt över det på något sätt. Tack för tipset!

 • Anna J

  Åh! Jag har alltid önskat mig en spegel i guld men mycket större då. Fint att bara låta vissa ställen vara vackra tycker jag.

 • Emmie

  Tove: Säg inte det… För mig kändes placeringen fullt logisk 😉

  Bea: Ja, visst är det så. Höstäpplen, ett porslinsrådjur eller några vackra fjädrar: Allt förhöjs av en glaskupa!

  Anna J: Det finns ju så mycket i vardagen som berättigas av sin funktion, så ibland är det skönt att vältra sig i det totalt opraktiska.

 • malo

  Jag gillar den kontorsgrå telefonen mot spegeln. Snyggt!



Laddar