Låt balkonglivet börja

Ständigt i mina tankar just nu: Balkongen. Den blir bara bättre för var dag som går. Mina nya växter är underbart ambitiösa och har redan vuxit ungefär trettio centimeter. Slingerväxterna har fått en spaljé att roa sig med och solrosorna är så långa och stiliga.

Annons

En liten utomhussoffa är på väg, för att göra platsen mer inbjudande. Jag ser mig själv sitta på min balkong med en kopp te och mina favoritmagasin medan jag njuter av mina tvååringar: Dvärgsyrenen som snart står i blom, kaprifolen och det nyvaknade vildvinet. I gott sällskap, naturligtvis, av nykomlingarna för året. Har du några planer för din balkong eller uteplats i år?

Always on my mind nowadays: The balcony. It’s getting better every day. My new plants are very ambitious and has already grown about twelve inches. The Trailer Plants has a trellis to climb on and the Sunflowers are so tall and handsome now. A small outdoor bench is on its way, to make the space more inviting. I’m picturing myself out on the balcony with a cup of tea,reading my favourite magazines while enjoying the sight of my two-year-olds: A mini Lilac Tree about to blossom, a Honeysucle and a Virginia Creeper that has just awoken. Accompanied, of course, by this years newborns. What are your plans for your outdoor space this year?

Foto: Livingetc & Sunset Magazine

Ständigt i mina tankar just nu: Balkongen. Den blir bara bättre för var dag som går. Mina nya växter är underbart ambitiösa och har redan vuxit ungefär trettio centimeter. Slingerväxterna har fått en spaljé att roa sig med och solrosorna är så långa och stiliga. En liten  är på väg, för att göra platsen mer inbjudande. Jag ser mig själv sitta på min balkong med en kopp te och mina favoritmagasin medan jag njuter av mina tvååringar: Dvärgsyrenen som snart står i blom, kaprifolen och det nyvaknade vildvinet. I gott sällskap, naturligtvis, av  för året. Har du några planer för din balkong eller uteplats i år?Foto: Livingetc & Sunset Magazine


 • Tove

  Mitt kungarike för en balkong! Fast vi har kommit på att våra djupa fönsterbrädor kan fungera som matbord. Ställer man barstolarna vid de vidöppna fönsterna är det nästan lite som att ha balkong!

 • Anna J

  Jag har ärtor i min låda som hela tiden tar tag i varandra. Lite lustig och jag får sära på dem emellanåt. Kul med kryddor och sådant som går att äta. Ranunklarna som jag planterade blommade ut fort men var fantastiskt fina under sina korta tid hos mig. Jag funderar på vad nästa projekt blir i blomväg … Kan vi få se bilder på din balkong?

 • Emmie

  Anna J: Du håller dig sysselsatt i SF 🙂 Vad tror du om hallon i kruka? Det tycker jag själv verjar mycket intressant! Jag ska försöka prestera ett trevligt kort från balkongen. Växterna måste bara få växa till sig lite så att ni slipper titta på nakna spaljéer.

  Tove: Smart! Och ni kanske kan fästa en balkonglåda under köksfönstret och ha en liten odling där? Vissa fastighetsägare är dock mycket restriktiva med det där pga risken att de trillar ner och skadar någon.

 • stina


Laddar