Kök


Vad sägs om lite köksinspiration att lysa upp dagen med? Jag älskar ljusa, luftiga kök med vackra plankgolv. Gärna med öppna vägghyllor, där det finns plats att arrangera de finaste och mest kära köksprylarna.

Annons

Jag tycker om att ha mina kokböcker framme och min gamla köksvåg är alltid fylld med silver-, röd- och gul lök. Ju enklare desto bättre, tycker jag. Hur skapar du trivsel i köket?

How about some kitchen inspiration to brighten this day? I love light, airy kitchens with nice wooden floorboards and open shelves, where you can arrange your prettiest and most beloved utensils. I like keeping my cookbooks visible and my old kitchen scale is always filled with white, red and yellow onions. The simpler the better, I’d say. What’s your trick on creating a cosy atmosphere in the kitchen?

Foto: Sofie Andersson & Bolig


 • Franka

  Först och främst genom att hålla diskberget på en ok nivå..Men sen tycker jag gröna växter och tavlor skapar fin stämning!

 • Re: Kök

  Franka: Att hålla diskberget i schack är utan tvekan en fin start, min diskmaskin är definitivt ett av mina bästa köp. Jag är också mycket förtjust i gröna växter och tavlor, underbart i köket och i alla rum!

 • Tove

  Jag håller med om att växter är viktigt i ett kök. Jag tycker också att det är trevligt om man mixar gammalt och nytt. Gillar inte när man har en massa köksmaskiner framme. Hos oss försvinner brödrostar och stavmixar in i skåpen direkt efter användning!

 • Re: Kök

  Tove: Jag håller med dig om köksmaskinerna med undantag av vackra vattenkokare, vissa espressomaskiner och i sällsynta fall brödrostar. Men ambitionen att hålla arbetsytorna fria tycker jag är väldigt bra. Själv är jag inte särskilt framgångsrik på den punkten: Fat med grönsaker och frukt, kokböcker, olivolja och lite annat står tvångsmässigt framme hemma hos mig.Laddar