Gråaste grått, gladaste glädje

Annons

Idag inspirerar vädret till dagens färgtema: Det är grått överallt där jag bor. Men jag älskar grått, framförallt inomhus. Jag passade på att fira veckans gråskala i förväg under söndagen, genom att köpa mig en randig svart/vit/grå plastmatta från Pappelina. Nu inväntar jag belåtet dess ankomst och kommer att ge den en hedersplats i min nya lägenhet (Jo, till min enorma lycka köpte jag i onsdags den underbaraste av lägenheter!) när jag flyttar den 1:a juli. Ni kommer kanske märka av flytten genom att det blir lite tystare på Ellmania under de närmaste veckorna. Men ha tålamod, jag tror att denna flytt kan ge en ordentlig inspirationsinjektion. Ha en fin grå torsdag allihop!

Today the weather inspired me to this colour theme: It’s grey all over the place where I live. I love grey though, at least indoors. I even celebrated this weeks greyness in advance, last Sunday, by buying a black/white/grey striped plastic rug from Pappelina. Now I happily await its arrival and will make sure to give it a proper welcome by finding it a place of honor my new apartment (Yes, I bought the loveliest apartment last Wednesday!) when I move in there on July 1st. By the way, it might be a bit more quiet here at Ellmania the weeks to come, but I trust you to have patience with me: I believe moving to this new place will be a great inspiration boost. Happy Grey Thursday everyone!

Foto: Domino, Tom Leighton, & Jotun


 • Linnea

  Grattis min vän!!!!! Så himla kul… Så spännande…. Kram på dig!

 • Anna – Balkongliv: www.botaniccity.com/balkongliv

  Å, grattis! 🙂 Så kul! Jag ser fram emot när inspirationen sen sprider sig hit (inte för att det på något sätt saknas sån här nu.)

  Grått… Jag är kluven till grått med (ungefär som med vitrinskåpen, du vet). Jag älskar den översta och den nedersta bilden, där det grå lyfter naturfärgerna, men tycker att grått på grått som i mellanbilden blir för kallt. Snyggt, men för kallt.

  Avslutningsvis vill jag ha hunden! 🙂

 • malo

  Grattis! Så spännande. Jag älskar att flytta även om det ibland gör lite ont också att lämna vissa saker. (Och vad olika det är – jag tycker mest om mellanbilden :-)) Det svåra med grått ät att den är så känslig mot omgivande färger och ljus.

 • Emmie

  Linnea: Tack 🙂 Kram på dig!

  Anna: Tack! Själv älskar jag grått, både i nyanser som drar mot blått, grönt och beige. Ja och så betonggrått förstås. Och greige är en ny favorit! Visst kan det bli lite kallt i stora doser, men med hunden höjs ju både temperaturen och mysfaktorn betydligt 😉

  Malo: Tack! Just i detta fallet gör det enbart ont att lämna min Cole and son-tapet. Allt annat ska bli alldeles, alldeles underbart. Särskilt med tanke på min närmast perverterade böjelse för sekelskiftslägenheter: Takhöjden, stuckaturen, balkongerna, serveringsgång och pigkammare! Jag säger bara ÄNTLIGEN! 🙂Laddar