Färgkartor och överflödiga ord

Även dagar då inte mycket finns att tillägga, finns det något för ögat att fastna vid en stund. Något att betrakta under tystnad, där texten ändå är överflödig. Detta, inbillar jag mig, är ett perfekt exempel. Två sätt att presentera färgprover. En klassisk variant och en något mer utanför boxen. Båda underbara. Men, här hade alltså en textfri konstpaus utan onödiga förklaringar fungerat minst lika bra.

Annons

Even on a day without  much to say, there’s always something for the eyes to rest upon. Something to enjoy in silence, where words are not needed. This, I imagine, must be the perfect example. Two ways to display paint. One classic way and the other a bit more outside the box. Both lovely. But, as stated, a blank column without further explanations would have worked just as well here.

Foto: Apron Anxiety via April & May + Museum of  Modern Art via Apartment Therapy


 • Tove

  Vilket enkelt och annorlunda sätt att presentera färger med doppade skedar. Inspirerande!

 • Häftigt!

 • Lite konstigt det där med orden, ibland ska man försöka förklara att de är överflödiga och så slutar det med att det blev fler ord än om man hade skrivit det som man hade tänkt ifrån början. I alla fall blir det ofta så för mig… (detta var nog ett exempel)

  Hej, förresten det var ett tag sedan jag kommenterade, men jag har allt varit härinne och smugit runt lite då & då.
  🙂
  /helena

 • MEN jag glömde ju skriva det viktigaste; Inspirerande färgkartor! Man kan riktigt känna den nyansrika smaken…

  Och bild ett i det blå inlägget var ljuvlig, med blomster överallt.
  /helena-igen 🙂

  Ja, just det (jag har nog inte vaknat än?) Men en trevlig helg vill jag i alla fall passa på att önska dig, innan jag glömmer det…



Laddar