Besatt av burkar

Min besatthet av burkar befinner sig i en expanderingsfas. Ett pågående projekt är att hitta snygg och insektssäker förvaring för skafferivaror. Det hela började med oväntat besök i skafferiet. Otäcka små sågtandade plattbaggar som pigga och välbehållna anlände från mataffären i en påse med ris.

Annons

Att bli av med dem var ett omfattande projekt med inslag av stor frustration och starka insektsgifter. Av detta lärde jag mig att ett sätt att skydda sig mot sådana besök är att förvara torra skafferivaror i behållare av glas, hårdplast eller metall och helst med skruvlock. Hur ser din skafferiförvaring ut och har du några bra förvaringstips att dela med dig av?

Storage containers is a growing obsession of mine. One of my current projects is finding nice looking and insect-proof storage for dry groceries.  It all started with unexpected guests in my pantry. Nasty littleSawtoothed Grain Beetles, that arrived safe and sound from the grocery store in a bag of rice. Getting rid of them was quite a project, with lots of frustration and insecticides involved. Since then I’ve learned that one way of taking protection from having this kind of visitors is keeping dry groceries in containers of glass, heavy plastic, or metal, ideally with screw-type lids. How do you store your dry groceries and do you have any storage tips to share?

Foto: Bolig, Design*Sponge, Lolita & Sofie Andersson


 • Familjen i Uttran

  Gomorron! Inte roligt med ovälkommet besök i köket! Mitt skafferi är ett sammelsurium av syltburkar i glas, burkar i hårdplast (Granit har bra med lock som ”knäpps” på), och fina plåtburkar. Jag tar för vana att stänga in mina specerier i burkar så fort jag kommer hem från affären; snyggare, lättare att hålla ordning och bättre ur ohyreaspekt! Hoppas att du hittar förvaring som passar för dig! /Ida

 • Tina

  Rosendahls serie Opus av Ole Palsby. Lufttätt och vackert.

 • Lisa

  Usch vad äckligt med baggar i köket, hoppas de inte kommer tillbaka. Frank form har jättefina förvaringsburkar i hårdplast som går att stapla. Tack för en bra blogg!

 • Namn:

  Hehe! Jag har också haft oväntat besök i mitt skafferi. Svårutrotat som sören. Det jag har förstått är att man först och främst ska isolera nötter och torkad frukt. Till dem har jag köpt burkar både på Ikea, Granit och Åhlens. Min man bakar så sjukt mycket bröd så det är inte praktiskt att hålla på med förvaringsburkar till mjöl och sånt. Vi är bara noga med att stänga påsarna ordentligt. Inte så mycket tips härifrån alltså. Mer babbel och medkänsla 🙂

 • Lisa

  Det är bara så svårt att hitta de snygga burkarna! Snygga, stapelbara och i rätt storlek för torrvarorna. Granits serie med runda plastburkar gillar jag men behöver något mer för att komplettera i rätt storlekar. De får ju inte vara för tunga heller… Vi får jaga vidare Ellmania!

 • Re: Besatt av burkar

  Ida: Det är en väldigt bra vana som jag också ska börja med. Jag ska faktiskt åka till Granit i morgon och se om jag kan lösa några av mina burkproblem, tack för tipset!

  Tina: Opus-serien är jättefin, den hade jag totalt missat i förvaringsdjungeln! Tack för tipset.

  Lisa: Ja enormt äckligt och något jag aldrig vill vara med om igen. Frank Form säger du, jag ska genast kika på dem. Tack!

  Anonym: Tack för medkänsla och ”babbel” 😉 Det uppskattar jag precis lika mycket. IKEAs sortiment har jag scannat av utan att hitta något för mig, men faktiskt inte Åhléns… Tack!

  Lisa: Visst är det! Kampen för det perfekta skafferisystemet fortsätter 😉Laddar