Att leva som man lär

Sedan ett antal år tillbaka har jag sjungit moodboardens lov och det gör jag ännu. Bara lite mindre ofta. Min egen har fått vila sig i form under mer än ett år (!) och först igår fick jag lust att byta bilder och känna efter vad som inspirerar mig just nu. Och kul var det. Som en liten dialog mellan mina tankar och min magkänsla. Det hinner ju faktiskt hända en del på ett år. Nya strömningar tillkommer, även om många gamla favoriter fortfarande håller ställningarna. Ett par av nykomlingarna är lampor. Många kvinnor (och säkerligen även män) älskar skor och väskor. Inte jag. Själv är jag lite lätt tokig i lampor. Önskelistan är lång och dyrt lär det bli… en om året är min modesta plan. Nåja, vi får väl se. Har du någon materiell last?

Annons

It feels like I’ve been preaching since forever about the benefits of using mood boards. I think it’s a great way to collect inspiration and to turn your personal taste and gut feeling into something a bit more… tangible. Well I haven’t really been practicing what I preach lately. More than a year (!) has gone by without me changing a thing on my mood board. But the other day my inspiration returned. And I had such fun removing all pictures, putting some of them back and adding a few new things. Mostly lamps. Some women have huge crushes on shoes and bags. Me, I’m crazy about lamps. Do you have a material crush?

Foto: Emmie Ellman


 • Hej, Snygga bilder!! Jag får nog hålla med dig, lampor kan man inte få nog av!! Ha en underbar dag!

 • Johanna Egemar

  Måste säga att din arbetsplats är fantastiskt fin.

  //johanna på http://madebyje.blogg.se

 • Tove

  Så roligt med mycket bilder från ditt eget hem på sistone! Så himla fint!

 • Anton Uppstrom

  Jag under väldigt vad stolen på mitten bilden heter, kan du hjälp mig med detta?

  • Emmie

   Hej Anton,
   Stolen heter DSW och är formgiven av makarna Eames år 1950. Numera tillverkas sittdelen t av miljöskäl utav Polypropylen (plast) men den var från början gjord av glasfiber, vilket ger en helt annan struktur. Det kan vara en god idé att läsa in sig lite på vilket material man helst vill ha, samt ta ställning till hur viktigt det är för dig huruvida stolen är från en licensierad tillverkare eller om en kopia känns lika bra. Det finns en betydande prisskillnad där. Lycka till! /Emmie

  • Anonym

   Anton: Förlåt att jag dröjt med svaret, fick för mig att jag skrivit till dig redan. Det är Eames DSW. Finns att få tag på lite varstans, lycka till!Laddar